Verslag Enduro te Holten op 3 maart 2012.

 

 

L.S.

 

 

Al weer de 3e en laatste Enduro van het voorseizoen die in Holten (Overijssel) werd gereden.

Er moesten 3 proeven worden gereden en met name proef 1 op de (ver) zuurberg met extreem gedeelte,s was voor de meeste rijders van ons team geen probleem. Proef 2 was een korte maar snelle proef. Proef 3 op het industrieterrein was verraderlijk en sommige kwam dan ook even vast te zitten in de modder.

 

NV50.

 

Na de 2e plaats van Jo van Sleuwen in Eindhoven ( de verwachtingen waren weer hoog) was het toch hard werken met de 2-tact Yamaha en door stug volhouden kwam hij net 8 seconden te kort voor de 3e plaats, dus werd het plaats 4 en de 4e plaats in de overallstand. Jerry Franzen reed na dat hij de eerste 2 enduro,s was uitgevallen naar een keurige 7e plaats en de 14e plaats in de overallstand, mooi resultaat na zo veel pech maar door aanmoedigen en schouderklopjes van de zijlijn was dit een mooi resultaat.

 

NV40.

 

Vandaag was het de dag van Ludwig Cissen, hij was gebrand op een goed resultaat en dat  mocht er zijn, proef 2 lag hem het beste daar scoorde hij alle ronden de 3e plaats, proef 1 en 3 gingen wat stroever maar op het einde was de 5e plaats voor hem, keurig en in de totaalstand ging hij van 8e plaats naar 5e plaats overall. Edwin van Zutphen was weer bezig met een constante wedstrijd te rijden en met nog een proef te gaan was de 12e plaats in bereik echter e in die laatste proef kwam hij vast te zitten en verloor 2 minuten en werd hij nu de 16e plaats en 12e plaats in de overallstand. Roland van der Venne trad wat onwennig aan met zijn nieuwe Husaberg en in de 1e ronde verloor hij veel tijd maar in de 2e ronde zette hij betere tijden neer afgewisseld met weer mindere tijden in de 3e ronde, hij melde dat hier aan gewerkt moest worden, het moeten constante tijden worden, resultaat de 26e plaats en 35e plaats overall. Hennie van Kessel reed naar eigen zeggen een fijne wedstrijd, hij reed constant en netjes en pakte zelfs (met gemak zegt hij zelf) het extreemgedeelte van proef 2,dit resulteerde in een 31e plaats en 36e plaats in de overallstand.

 

Inters EV40.

 

Pech ja niets ander dan pech achtervolgt onze kopman Rob Verstegen, eerste wedstrijd uitgevallen met uitlaatproblemen, 2e wedstrijd nette 4e plaats, deze enduro tot de laatste ronde mee gestreden met de kopmannen en was de 3e plaats in het zicht maar echter na het uitkomen  van proef 2 bleek dat de spaken in het achterwiel de geest hadden gegeven, bijna alle spaken waren gebroken, verder rijden ging niet meer, vreselijk jammer met nog 1 proef te gaan was de finish en de 3e plaats in het zicht, nu werd het een 0 resultaat maar toch nog een 17e plaats in de overallstand.

Nee dan verging het Ruud Arts stukken beter alhoewel hij mij na de 2e ronde aangaf er totaal door heen te zitten maar met mijn advies om voor al goed te eten en te drinken perste hij een hele mooie 6e plaats uit en stijgt hij naar de 12e plaats in de overallstand en dit een goede opsteker voor het na seizoen. Wie het wel moeilijk had was John Lourenssen, modder en John dat gaat niet samen en ja wel hoor de modder won weer eens van John het koste hem 2,5 minuten en de 5e plaats, nu werd het de 8e plaats en staat hij op de 5e plaats in de overallstand, toch verder een constante wedstrijd gereden. Onze nieuwkomer in deze klasse Paul Sesink doet het formidabel en bereikt zijn resultaten door voor al er op te blijven zitten en door constanten tijden neer te zetten, het is net of hij al jaren in de klasse mee rijdt, resultaat een 9e plaats en overall netjes op de 8e plaats. Bennie Kanters wat moet ik daar van zeggen heb het idee dat sommige wedstrijden net iets te lang duren voor Bennie, zie dan dat de tijden iets naar beneden gaan maar van opgeven weet hij niet van en ook dit keer haalde hij de finish op een mooie 12e plaats en is de 11e plaats in de overallstand voor hem, geweldig.

 

Inters E2.

 

De 3e wedstrijd voor Wesley Pittens was er een zo als het eigenlijk moet, geen technische problemen dus kon er 100% voor gegaan worden en kijkend naar de tijden was de 6e plaats het hoogst haalbare van vandaag maar als er de komende maanden progressie word gemaakt zit er volgens mij meer in zeker gezien dat dit zijn 1e jaar in de enduro,s is en de mannen die voor hem rijden al jaren enduro,s rijden, in de overallstand schuift hij op van de 15e naar de 9e plaats en dat is een compliment waard.

 

De reizende reporter,

 

Koos Meijer