Volkelse deelnemers aan Libya Rally 2014 in Marokko brengen het tot een goed einde.

 

 

Guido Slaats en Peter Kuijpers uit Volkel hebben afgelopen week deelgenomen aan de Libya Rally in Marokko. Een "Dakar" waardige rally met mooie lange specials door het ruige landschap van Marokko. 7 dagen 2400 km met een finish op het strand bij Fort Bou Jerif.

 

De start was op goede vrijdag 18 april met een 1e lange dag van totaal 673 km. Uitgangspunt van Guido is om het Quad klassement te winnen en voor Peter om uit te rijden, daar het zijn eerste echte Rally ervaring is.

 

Het was een mooie rally, zwaar door de lange en zeer gevarieerde etappes en het vroeg opstaan om alles in gereedheid te brengen voor de start.

 

 

 

Guido de favoriet bij de Quad's heeft zijn rol op de eerste dag al meteen waargemaakt en finishte als 1e, Peter begon rustig en finishte de eerste dag op een mooie 7e plaats.

De volgende etappes liepen voorspoedig en Guido eindigde van de 7 etappes 6 maal als 1e gefinisht, waarmee hij zijn 1e plaats veilig stelde in het Quad klassement.

 

Guido Slaats, is blij met zijn quad. “We werken nu vijf jaar aan deze quad en ieder jaar zijn er verbeteringen. Ik heb deze Libya Rally nog geen problemen gehad. Met de machine niet, maar zelf ook niet.” en is terecht beretrots. “Het was een heel mooie editie van de Libya Rally, met goede proeven en een sterk deelnemersveld. Winnen bij de Quad's is één ding, maar vierde worden in een veld van een man of 40 vind ik echt iets om trots op te zijn. Ik ben daar heel blij mee.”

 

Vorig jaar leek Guido Slaats ook op de overwinning af te stevenen, maar toen brak hij op de voorlaatste dag zijn sleutelbeen. “Ik rijd dit jaar veel rustiger: ik zoek de grenzen niet op, zorg dat ik constant rijd en goed bij de les blijf. En dat blijkt prima te werken. In de duinen kan ik makkelijk met de motorrijders mee, op de snelle stukken lever ik in. Boven de 100 is met de quad niet verantwoord. Je bent minder wendbaar en dus kwetsbaarder dan de motorrijders. Maar in dit tempo, zonder grote fouten, bevalt het mij uitstekend.”

 

Nu de finish in zicht is, is het voor hem een kwestie van zichzelf en zijn materiaal sparen. “Maar wel zorgen dat ik mijn concurrenten op afstand houd.”

 

 

 

Guido geniet van iedere meter van de Libya Rally. “Ik heb een aantal andere rally’s gereden al in Marokko, maar dit is met afstand de mooiste en beste. De routes zijn fantastisch, de organisatie is super: I love it!”

 

Peter Kuijpers heeft zijn eerste rally als mooi en uitdagend ervaren, zwaar maar zeker de moeite waard. "Respect voor de motoren en Quad's die Dakar rijden". Het rijden op een Quad is toch anders dan een motor. Je topsnelheid ligt lager, waardoor je meestal meer tijd nodig hebt voor de proeven. "Ik ben dan ook trots dat ik als 6e bij de Quad's ben geëindigd en 22e algemeen en natuurlijk trots op Guido, een uitzonderlijke prestatie.

 

Beide kijken terug op een mooie rally die goed georganiseerd was, complimenten aan de organisatie. Verder dank aan de perfecte service van 4 monteurs waaronder Bart van de Velden (v.d. Velden motoren) uit Boekel en de Dakar service truck van BAS uit Veghel, gereden door Appie.

 

Een mooie ervaring, eentje op niet te vergeten en zeker de moeite waard voor iedereen die een rally op zijn verlanglijst heeft staan.