Verslag Enduro te Eindhoven op 25 februari 2012.

 

 

L.S.

 

Het 2e ONK van dit nieuwe seizoen en het bleek een zware wedstrijd te zijn.

Er moesten door de Inters 5 ronden worden gereden van 40 km en de Nationalen moesten (maar) 4 ronden rijden, het bleek achteraf voor een ieder toch een zware opdracht te zijn.

Er zijn weer puike resultaten neergezet door ons team met 1 rijder die de dagprijs heeft verdient maar dat leest u verderop in het verslag.

 

Inters E2.

 

In deze klasse houd Wesley Pittens de eer hoog voor ons team en ging dan ook voortvarend van start, de eerste 4 proeven was hij steeds bij de eerste 6 / 7e plaats te vinden. Wesley had geen geluk vandaag want al spoedig ging zijn uitlaatbeugel kapot, deze was aangetast door de hitte en afgebroken, bij de tankstop nog geprobeerd te maken maar helaas hield de uitlaat het niet vol. Dit is natuurlijk zeer jammer zeker gezien hij heeft aangetoond in deze zwaar bezette klasse goed mee te kunnen draaien. Conclusie geen punten dit maal.

 

Inters EV40.

 

In deze klasse heeft ons team maar liefst 5 rijders, met als kopman Rob Vestegen die na de eerste wedstrijd te zijn uit gevallen er vandaag eens stevig voor ging zitten en de eerste twee proeven als 2e afsloot, derde proef 3e en na een aantal onschuldige valpartijen in de resterende proeven als 4e totaal de wedstrijd beŽindigde. Voor Ruud Arts was dit zijn eerste wedstrijd aangezien hij de vorige keer met een blessure langs de kant stond, het viel Ruud zwaar maar door zijn doorzettings vermogen (nooit opgeven)  sleepte hij een keurige 8e totaal plaats in de wacht. John Lourenssen, Paul Sesink en Bennie Kanters hebben iets gemeen met elkaar, zij kwamen gedrieŽn vast te staan te staan op de route, dit hou je echt niet voor mogelijk maar toch. Paul en Bennie hebben John wel moeten kalmeren, hij dacht nog in de proef te zitten. Uitslag, John 9e jammer van de strafminuut anders was het een plaatsje meer geweest, Paul 11e herhaling van de eerste wedstrijd, keurig, Bennie 18e  al dachten wij soms na de vele valpartijen  zou hij nog wel opstaan en verder gaan.

 

Nationalen NV40.

 

Hier komen 4 rijders van ons team aan de start. Ludwig Cissen liet zien met constant te rijden zich in de top 10 te handhaven voor de tijden van de eerste 2 proeven zien er goed uit, totaal 9e plaats binnen gehaald. Edwin van Zutphen liet wederom zien ook constant te kunnen rijden al moest hij onderweg toch wel hier en daar een tegenslagje verwerken, totaal 13e plaats binnen gehaald. Roland van der Venne moest deze keer 4 strafminuten incasseren door vele tegenslagen onderweg maar door stug volhouden was de 27e plaats voor hem weg gelegd, volgende keer treed hij aan op een Husaberg van het RoKo model . Hennie van Kessel die de vorige wedstrijd afwezig was wegens ski verplichtingen bracht een spiksplinternieuwe Beta aan de start en sleepte ondanks dat ook hij veel tegenslag kende een mooie 29e plaats uit de strijd.

 

NV50.

 

In deze 50+ klasse kwam teamlid Jo van Sleuwen tot een zeer goede prestatie, hij eiste de 2e plaats in de totaal stand op en wist zelfs 2 proeven te winnen, voor waar een prestatie die mag worden vermeld, grote klasse, dit beloofd wat voor het verdere seizoen. Jerry Franzen had wederom pech, hij blesseerde zich op de 2e proef aan zijn duim en moest afhaken, jammer.

 

Tussenstanden onk

 

E2

Wesley Pittens = 15e

 

EV40

 

Rob Verstegen = 13e

John Lourenssen = 5e

Paul Sesink = 8e

Bennie Kanters = 12e

Ruud Arts 18e

 

NV40

 

Ludwig Cissen = 8e

Edwin van Zutphen = 10e

Roland van der Venne = 32e

Hennie van Kessel = 33e

 

NV50

 

Jo van Sleuwen = 4e

Jerry Franzen = nog geen punten

 

De reizende reporters

 

Koos Meijer en Guido Slaats